Docent consumptieve technieken in Driehuis

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Wil jij van betekenis zijn voor leerlingen in het VSO?

Het Molenduin is een school voor praktijkgericht Voorgezet Speciaal Onderwijs met drie locaties in Noord-Holland (Driehuis, Santpoort en Schagen). Het Molenduin bereidt jongeren van twaalf tot achttien jaar voor op werken in de branches groen, techniek, consumptieve techniek of verzorging. Jongeren doen vakkennis op en leren 'werknemer' zijn. Wij helpen ze in een veilige, gestructureerde omgeving om hun arbeidscompetenties te ontwikkelen. Wij hebben goed contact met bedrijven en organisaties in de omgeving en ons onderwijs is zo goed mogelijk afgestemd op de wensen van de regionale arbeidsmarkt.
Behalve onze leerlingen bieden wij ook onze collega's een uitdagende en moderne leerwerkomgeving met diverse ontwikkelmogelijkheden.

Het Molenduin is op zoek naar de unieke en bevlogen leerkracht om ons team te komen versterken…

Deel jij onderstaande missie dan zijn we op zoek naar jou….

  • Elke dag opnieuw…..bieden we met ons team speciaal onderwijs voor leerlingen van 12 tot 18 jaar.
  • Elke dag opnieuw….is het uitgangspunt dat iedere leerling zich zo goed mogelijk kan en mag ontwikkelen.
  • Elke dag opnieuw…..ervaren leerlingen het gevoel dat ze gezien en gehoord worden.
  • Elke dag opnieuw… voelen leerlingen dat ze fouten mogen maken, en leren wij ze hoe hiermee om te gaan.
  • Elke dag opnieuw staan wij met ons team, in zeer nauwe samenwerking met ouders, verzorgers en hulpverlening, klaar voor de leerlingen die de unieke leerkracht echt nodig hebben.

Wie zijn wij?

Wij zijn Het Molenduin, een school voor praktijkgericht voorgezet speciaal onderwijs met drie locaties in Noord-Holland (Driehuis, Santpoort en Schagen). Het Molenduin bereidt jongeren van twaalf tot achttien jaar voor op werken in de branches groen, techniek, consumptieve techniek of verzorging. Jongeren doen vakkennis op en leren 'werknemer' zijn. Wij helpen ze in een veilige, gestructureerde omgeving om hun arbeidscompetenties te ontwikkelen. Wij hebben goed contact met bedrijven en organisaties in de omgeving en ons onderwijs is zo goed mogelijk afgestemd op de wensen van de regionale arbeidsmarkt.

Wij zijn op zoek naar een collega voor onze vestiging in Schagen. Het Molenduin biedt een uitdagende en moderne leerwerkomgeving met diverse ontwikkelmogelijkheden – niet alleen voor onze leerlingen, maar ook voor onze collega's.

Verantwoordelijkheden

Als docent consumptieve technieken bij het Molenduin verzorg je de lessen consumptieve technieken en bereid je leerlingen voor op het branchecertificaat Horeca-assistent. Daarnaast ben je mentor voor een groep leerlingen. Je verzorgt de uitvoering van het onderwijs aan leerlingen passend bij de pedagogische en didactische uitgangspunten van onze school en levert een positieve bijdrage aan onderwijsvoorbereiding en onderwijsontwikkeling. Het intensief onderhouden van contacten met de omgeving van de leerling is daarbij essentieel.

Wij vinden het vanzelfsprekend dat je je blijft professionaliseren, passend bij je eigen ontwikkeling en de ontwikkeling van de school. We denken graag met je mee over de mogelijkheden daartoe.

Functieprofiel

Het Molenduin zoekt naar een enthousiaste, betrokken collega met relativeringsvermogen, doorzettingsvermogen en humor die stevig in zijn/haar schoenen staat. Je bezit een gezonde dosis ambitie en je zet je in om passend onderwijs te bieden en het beste uit leerlingen te halen. Op Het Molenduin krijgt iedere jongere een kans, elke dag opnieuw. Je bezit een hoge mate van flexibiliteit om dit waar te maken. Je herkent het talent in onze leerlingen en hebt oog voor wat wél goed gaat.

Daarnaast ben je:

  • In het bezit van een tweedegraads of andere relevante bevoegdheid; en
  • pedagogisch, didactisch en organisatorisch sterk; en
  • flexibel en breed inzetbaar.

Aanstelling

Het betreft een vacature voor wtf 0,8 – 1,0 voor de duur van een jaar, met uitzicht op vast. Omvang dienstverband en werkdagen in overleg.

Inschaling conform cao-po.

Interesse? Solliciteer!

Ben jij die unieke leerkracht die wij zoeken, stuur dan voor 15 september a.s. een motivatiebrief en je CV. Solliciteren kan via de button 'solliciteer' of mailen naar jarscha.vanwees@aloysiusstichting.nl

[1243]

Solliciteer