Docent techniek in Lelystad

Een unieke kans om met jouw kennis en ervaring onze leerlingen in de onderbouw van het vmbo-b/k enthousiast maken voor een toekomst in de techniek.

Een unieke kans om met jouw kennis en ervaring onze leerlingen in de onderbouw van het vmbo-b/k enthousiast maken voor een toekomst in de techniek.

De techniek heeft de toekomst, maar dat weet jij natuurlijk allang. In de techniekroute maken de leerlingen in de onderbouw van ons vmbo, kennis met de basisvaardigheden uit de techniek in de breedste zin van het woord; alle facetten komen voorbij. Jij draagt graag je steentje bij als het gaat om het vormgeven van een mooie, uitdagende techniekroute voor deze leerlingen. Uiteraard doe je dat in nauwe samenwerking met je collega's.
De focus ligt op het leren in een realistische leeromgeving met onderwijs dat rechtdoet aan de talenten en interesses van de leerling. Vanuit jouw onderwijsvisie creëer je maatwerk voor de leerlingen, je zet ze in hun kracht. Porteum in Lelystad biedt jou daarvoor alle ruimte! Bouw mee aan de toekomst van techniekonderwijs op Porteum in Lelystad.

Kleur buiten de lijntjes bij Porteum
Het bedrijfsleven in heel Nederland, maar zeker ook in Lelystad, zit te springen om goed opgeleid techniekpersoneel. Met het oog op de toekomst weet jij een brug te slaan tussen het techniekonderwijs en het bedrijfsleven in Lelystad. Jouw brede technische kennis en ervaring weet jij als geen ander over te brengen op onze leerlingen in de onderbouw van de basis- en kaderberoepsgerichte leerweg van ons vmbo. Jij durft daarbij buiten de kaders te denken. Want het techniekonderwijs van Porteum is nog volop in ontwikkeling. Jouw creatieve aanpak begint bij het:

 • verzorgen van het vak techniek voor leerlingen in de onderbouw van het vmbo-b/k.
 • samenwerken met jouw collega's om techniekonderwijs naar een hoger niveau te tillen.
 • leerlingen laten ontdekken waar hun talenten en interesses liggen.

Samen is beter
De gloednieuwe, hypermoderne, ruime en duurzame Porteum-campus met innovatieve IT- en klimaatsystemen is dé plek waar je leert, leeft, werkt en sámen werkt aan je eigen toekomst en die van de wereld om je heen. Porteum is goed bereikbaar met de auto, fiets én openbaar vervoer.

Zo snel mogelijk, de aanvang van het nieuwe schooljaar 2022-2023, maak jij de technieksectie van Porteum College (ons vmbo) compleet. Je geeft les aan leerlingen in de onderbouw van het vmbo-b/k. Jouw collega's zijn stuk voor stuk vakkundige en enthousiaste docenten, die zich hard maken voor de leerlingen en die denken in mogelijkheden. Net als jij! Want in een nieuwe school is nog niet alles vanzelfsprekend. Dat biedt de nodige uitdagingen maar zéker ook kansen.


Jouw lef wordt beloond

 • bruto maandsalaris tot € 4.573,- (LB) plus eindejaarsuitkering.
 • een jaarcontract met uitzicht op een vaste aanstelling.
 • reiskostenvergoeding.
 • studieverlof en opleidingsbudget.
 • cafetaria-regeling met onder andere bedrijfsfitness en fietsplan.
 • pensioenregeling.
 • diverse verlofregelingen waaronder (betaald) ouderschapsverlof en zorgverlof.

Meer dan docent
Uiteraard heb je een onderwijsbevoegdheid. Op gebied van techniek ben je een echte vakidioot. De nieuwste technische ontwikkelingen volg jij op de voet. Naast de nodige dosis humor en relativeringsvermogen, heb je overtuigingskracht en ben je in staat om jongeren te motiveren en te enthousiasmeren voor het vak. Maar bovenal ben je voor Porteum een docent die:

 • met enthousiasme leerlingen de praktijk kan laten ervaren in het kader van levensecht leren
 • een innovatieve blik heeft op de toekomst van het techniekonderwijs.

De toekomst van nieuw onderwijs begint nú
Jij maakt werk van kansen. Neem het heft zelf in handen en solliciteer op deze functie docent techniek bij Porteum in Lelystad.
Twijfel niet langer en solliciteer zo snel mogelijk via ons sollicitatieformulier.

Meer informatie
Vragen over deze vacature? Onze afdelingsleider vmbo-b/k, Johanan Venema, beantwoordt ze graag via j.venema@porteum.nl.

Voor meer informatie over Porteum en onze toekomstvisie kun je terecht bij ons hoofd HR, Els den Boer, via 06 – 14 99 79 34 of e.den.boer@porteum.nl.

Solliciteer