Forensisch Docent Algemene Techniek – Het Ginnekencollege Breda in Breda

Het Driespan zoekt voor Het Ginnekencollege te Breda een forensisch docent algemene technieken LC. Het Ginnekencollege is een school met een breed aanbod: VO, MBO en Arbeidstoeleiding. Als docent algemene technieken ben je breed inzetbaar binnen het geheel van onze school. Wij kennen een aanbod in metaal, hout, groen en hebben de wens om uit te breiden met bouw. Heb je ook nog affiniteit met groen dan is dit mooi meegenomen! Deze functie past bij jou als je van een uitdaging houdt, lesgeven in techniek jouw passie is, je graag je steentje bijdraagt aan het innoveren van en met techniek, open staat voor het ontwikkelen van eigentijds onderwijs en je van een open sfeer houdt.

Over de functie

Het Ginnekencollege is op zoek naar een forensisch docent algemene technieken. Hierbij is kennis van metaalbewerking en lastechnieken (MAG en TIG) een pré. Forensische scherpte is het voortdurend alert zijn op risico's die kenmerkend zijn voor jongeren die verblijven in een justitiële inrichting en daar naar weten te handelen. Je geeft zelfstandig vorm aan praktijklessen aan groepen tot 6 leerlingen. Je stemt de lesinhoud af op het niveau van de leerlingen en bent in staat te differentiëren. Je bent onderdeel van een team van ongeveer 30 collega's dat nauw met elkaar samenwerkt en alle voorkomende werkzaamheden met elkaar verdeelt.

Over het Ginnekencollege

Het Ginnekencollege is een unieke school verbonden aan Rijks Justitiële Jeugdinrichting locatie Den Hey-Acker. Onze school verzorgt onderwijs en arbeidstoeleidende trajecten voor jongeren en jongvolwassenen in de leeftijd van 14 tot 24 jaar, met vaak ernstige gedragsproblemen. Wij doen dit in nauwe samenwerking met de jeugdinrichting. Ons gezamenlijke doel is jongeren te helpen bij het succesvol terugkeren in de maatschappij. Het Ginnekencollege biedt de mogelijkheid tot branchegerichte certificering, het behalen van MBO 1 en 2 diploma's, het deelnemen aan staatsexamens VMBO-TL en HAVO en Arbeidstoeleiding. Trajecten worden bij ons op school zoveel mogelijk individueel vormgegeven, zodat ze passen bij de mogelijkheden en interesses van de jongeren.

Wij werken met een enthousiast en stabiel team, dat verantwoordelijkheid draagt voor deze bijzondere doelgroep. Geen dag is hier hetzelfde, een flexibele instelling en creatief om kunnen gaan met je taken en werkzaamheden zijn noodzakelijke eigenschappen. Gezien onze doelgroep is het belangrijk dat teamleden op elkaar kunnen vertrouwen en elkaar steunen in iedere situatie.

Je toekomstige collega's Roân, (schoolleider VSO) en Kiona (Leerkracht AVO), vertellen je meer over het werken in speciaal onderwijs op Koraal school Het Ginnekencollege! Het Ginnekencollege (werkenbijkoraal.nl)

Wat bieden wij jou

 • Een reguliere aanstelling conform CAO Primair Onderwijs.
 • Naast de inschaling in een LC-schaal.Daarnaast ontvang je als medewerker op het Ginnekencollege een tijdelijke arbeidsmarkttoelage voor het schooljaar 22/23. Deze arbeidsmarkttoelage is door OCW toegekend aan scholen met een groot risico op onderwijsachterstanden en is bedoeld als steuntje in de rug. Deze arbeidsmarkttoelage wordt per schooljaar opnieuw vastgesteld en bedraagt een percentage van het brutoloon.
 • Na je start en gedurende je loopbaan bij Het Driespan wordt er ruimte en begeleiding geboden voor je persoonlijke ontwikkeling.
 • Een meerkeuzesysteem van arbeidsvoorwaarden, een collectieve zorgverzekering en eindejaarsuitkering.
 • Op ons online platform voor medewerkers Koraal Vitaal vind je informatie over werkomstandigheden, balans werk&privé, vitaal&gezond en je loopbaan.

Wat vragen wij van jou

 • Je hebt brede technische kennis en ervaring.
 • Je hebt affiniteit en/ of ervaring met de doelgroep en beschikt over forensische scherpte.
 • Ervaring met metaalbewerking/ lassen is een vereiste.
 • Je bent een sterke persoonlijkheid.
 • Je herkent jezelf in de eigenschappen zelfstandig, doortastend en stabiel.
 • Je bent communicatief vaardig en een 'teamplayer'. Je staat nuchter en flexibel in het team.
 • Je kunt lesgeven aan individuele leerlingen en/ of kleine groepjes.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze vacature of over werken op Het Ginnekencollege kun je telefonisch contact opnemen met Roân van Amstel of Erik Koppelaar via telefoonnummer 088- 07 18 445.

Link Het Ginnekencollege https://www.koraal.nl/over-koraal/locaties/het-ginnekencollege Link RJJI Den Hey-Acker https://www.dji.nl/locaties/justitiele-jeugdinrichtingen/rjji-den-hey-acker/index.aspx

Link informatiefilm https://www.youtube.com/watch?v=PRa4hp4bp8I

Meer informatie vind je ook altijd op www.werkenbijkoraal.nl/koraal-onderwijs

Enthousiast?

Leuk! Dan ontvangen we graag je motivatie en CV via deze link de sollicitatiebutton.

Solliciteer